SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Supercell pelit

Rovion jälkeen suomalaisen pelihitin on tuottanut Supercell, nimittäin Clash of Clans: vaikka peliä on ilmeisesti vielä ladattu murto-osa Angry Birds-pelistä, se on jo jonkun aikaa tuottanut enemmän massia. Vaikka pelin voi ladata ja sitä voi pelata ilmaiseksi, pelissä etenemistä voi helpottaa ostamalla peliin tarvikkeita ’jalokivien’ muodossa. Ei ole pakko, lähinnä se vähentää odottamista.

Peli muistuttaa sellaisia vanhoja tuttuja kuin Travian ja sen 100 000 kloonia, sitä ei käy kieltäminen. Sehän ei ole mikään rikos, kuinka monta peliä perustuu esimerkiksi avaruussodankäyntiin tai kuinka monessa ajetaan kilpaa? Valtakunnan rakentamiseen keskittyvät pelit ovat itseasiassa varsin vanhoja, jotkut ensimmäisistä peleistä kotitietokoneille olivat sellaisia. Jos sitä vertaa esimerkiksi Travian-nettipeliin, joka yksi suurimmista ja vanhimmista tämän tyyppisistä, Clash of Clans peli on helpompi, siinä on vain kaksi luonnonvaraa tai rakennusainetta joita louhitaan maasta, joten ei tarvitse miettiä onko nyt juuri tinaharkkoja tarpeeksi kun taas puutavaraa on kaikki varastot täynnänsä. Clash of Clans pelissä on vain kultaa, josta ilmeisesti valmistetaan lähes kaikki rakennukset jotka sitten maalataan näyttämään puulta ja kiveltä, koska missään ei ilmeisesti myydä eikä osteta mitään. Oletan että asukkaat syövät metsän antimia ja ehkä onkivat, koska minun kyläni on sankan metsän ympäröimänä rannalla. Maalintekotarpeet varmasti tehdään metsästä löytyvistä kasveista. Mutta tämä on vain henkilökohtaista arvailua. Toinen maasta löytyvä tarveaine on eliksiiri, jonka avulla rakennetaan puolustusaseita kuten kanuunoita – sodankäynti muita klaaneja vastaan on oleellinen osa peliä kuten nimi antaa ymmärtää, ja valmennetaan sotilaita parakeissa. Toinen pelaamista helpottava piirre on ettei hyökkääjä pysty viemään kaikkea klaanin omaisuutta, ja asukkaat nopeasti korjaavat kylän ennalleen hyökkäyksen jälkeen.

Grafiikaltaan peli on edeltäjiään parempi, pienet kyläläiset vipeltävät siellä täällä ja sotilaat hyörivät leirillään. Erityisesti taisteluja on hauska seurata. Taustat ja muut esineet on suunniteltu pieteetillä ja riittävällä määrällä polygoneja jotta ne näyttävät kolmiulotteisilta ja kiiltäviltä. Taustan metsä on myös kauniisti ’maalattu’ jos se on digitaustalle oikea nimitys lainkaan.

Supercellin toinen menestyspeli on Hay Day, joka on enemmän lapsille, tai pienemmille lapsille, suunnattu rauhanomainen maanviljelyspeli. Sekin on saavuttanut suurta suosiota korkealuokkaisen ja kauniin grafiikkansa ansiosta – ulkomaiset peliarvostelijat käyttävät siitäkin ilmausta ”eye candy” joka on ehkä sellainen jonka voisi lainata suomeenkin. Peli on varsinaista silmäkarkkia. Farmin eläimet ovat vimmatun söpöjä, ja farmi kaiken kaikkiaan on kuin pikkuinen elokuva kun sitä katselee: esimerkiksi kun käy kauppaa maatilan tuotteilla, maatilalle saapuu animoitu kauppias. Pelityylisltään se silti muistuttaa niin paljon sellaisia maanviljelypelejä kuten FarmVille, ettei siitä tarvitse selittääkään sen enempää.


SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa