SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Muita suosittuja sovelluksia
April 12th, 2014 by admin

Puhelimeen saa muitakin lisätoimintoja kuin pelejä, sillä voi jopa soittaa. Tähän ei tarvita erillistä sovellusta, mutta jos haluaa soitella videopuheluita, tai jos soittaa usein ulkomaille, kannattaa hankkia Skype. Soitot Skype-tilien välillä netissä ovat ilmaisia, ja soitot ulkomaisiin lankapuhelimiin ovat hyvin halpoja. Soitot ulkomaisiin matkapuhelimiin ovat hiukan kalliimpia, mutta ero matkapuhelimesta matkapuhelimeen soittamiseen on vielä suurempi.

Kindle-sovelluksella voit tehdä älypuhelimesta kirjanlukulaitteen, ja muistiin mahtuu ainakin sivukirjaston verran kirjoja. Kindle on Amazon-yhtiön tuote, ja sopii lähinnä Amazonissa julkaistujen kirjojen lukemiseen: suomenkielistä kirjallisuutta Amazon ei juuri myy. Tarjolla on mm. maksusta samoja klassikkoja joita Gutenberg-palvelu on julkaissut ilmaiseksi, ja automaattikäännöksiä kansainvälisistä lastenkirjoista jotka ovat huvittavia mutta lukukelvottomia. Jos ei halua lukea englanninkielisiä kirjoja enimmäkseen, kannattaa hankkia joku muu sovellus, vaikka Kindle on hyvin sujuva käyttää. Mainittu Gutenberg-sivu tarjoaa ilmaiseksi vanhaa suomalaista kirjallisuutta ja käännöskirjallisuutta, klassikkojen vanhoina suomennoksina. Kirjoista on tarjolla yleensä myös .mobi tiedostoversio, jonka saa auki Kindle-ohjelmalla, ja .epub tiedostona joiden lukemiseen sopivat sellaiset sovellukset kuten Moon Reader, joka lukee useita tekstitiedostomuotoja tai Adoben ohjelmat. Kaikki löytyvät puhelimen sovelluskaupasta ilmaiseksi, Android-vehkeille esimerkiksi Google Play Store:sta. iPhonella on oma kirjakauppansa ja sen sovellus puhelimessa. Suomalainen Elisa Kirja (sen nimi kirjoitetaan siis näin vaikka se näyttää oudolta) tarjoaa sekä ilmaisia klassikkoteoksia ja maksullisia e-kirjoja ja äänikirjoja suomeksi ja muillakin kielillä, myös oman kirjanlukusovelluksen puhelimeen joka on 100% suomenkielinen.

Kaikilla suosituilla nettisivuilla on mobiilisovelluksia, jotka tekevät niiden käytön älypuhelimen pikkuruudulla paljon nautittavammaksi. Esimerkiksi Facebook ja Youtube ovat käyttäjäystävällisempiä sovelluksensa kautta. Myös Google Maps- sovellus on lähes joka puhelimessa, ja siinä on myös navigaattoritoiminto joka on erittäin hyvä, ainoastaan ammattiautoilijan ehkä enää kannattaa harkita erillisen GPS-navigaattorilaitteen ostoa.


SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa