SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Kännykkä hajosi – olenko vapaa?
June 25th, 2019 by admin

Tiedät tunteen: yhtenä hetkenä kaikki on hyvin ja yhteytesi tiedon valtatielle on katkeamaton, toisena kännykkäsi lipeää otteesta ja sydäntä särkevällä raksauksella levittää lasinäyttönsä pitkin asfalttia. Hetken aikaa kaikki on hiljaa ja todellisuus ei vielä vaikuta niin pahalta, kunnes maailma jatkaa liikettään ja on pakko hyväksyä se tosiasia että rakas kännykkäsi on astunut tietotekniikan tuonpuoleiseen.

Uuden kännykän ostaminen ei ole myöskään aivan pieni vaiva. Vuosittain ilmestyvät sadat uudet mallit saavat heikkohermoisemman kuluttajan pään pyörimään ennen kuin hän edes näkee niiden mukana tulevat hintalaput ja pakettisopimukset. Tietotekniikan uusiminen ei ole aina helpointa hommaa jos ei ole alasta tietävä tai kiinnostunut, etenkin jos budjetti sattuu olemaan tiukalla.

Puhelimen ensiapu

Vie luurisi ammattilaisen korjattavaksi” on tietenkin vaihtoehto yksi. Usein on halvempaa korjauttaa suuremmatkin viat uuden kännykän ostamisen sijasta, ja vaivana kuluttajalle on pelkästään kännykän paikalle vieminen ja laskun maksaminen. Jos puhelin on sisuksistaan pääosin kunnossa, sinun ei tarvitse edes murehtia musiikin, appien tai SIM-kortin kanssa painimisesta jos ne kaikki pysyvät samoissa kuorissa.

Jos kapula on kokonaan kaput, niin joskus on pakko vain purra hammasta ja ostaa uusi. Mikäli tavanomaiset poppakonstit, kuten riisiin upottaminen tai uudenkuun aikaan taikavarvun eivät saa kännykkään puhtia, on edessä valintana joko uuden hankkiminen tai digiajan kokonaan kieltäminen. Vanhoja puhelinmalleja myydään nettihuutokaupoissa harva se päivä, joten iäkkäämmän kapulan voi saada yleensä varsin halvalla.

Analoginen elämä: uhka vai mahdollisuus?

Vaikka uuden kännykän hankkiminen kuinka ottaisi päähän ja kukkaroon, matkapuhelimen kokonaan elämästään pois sulkeminen ei ole helppo teko tänä päivänä. Moderni yhteiskunta odottaa että itse kukin on saavutettavana päivän ympäri huolimatta siitä onko kyseinen henkilö perhokalastamassa Iijoella vai päiväunilla sohvalla. Lankapuhelimia löytyy hyvin harvasta asunnosta nykyään, joten puheliton talous olisi melkein kokonaan eristetty muusta sivilisaatiosta.

Jos askeettinen, puheliton elämä ei kiinnosta, niin jokerivaihtoehtona on apuvoimien rekrytoiminen. Monille ihmisistä teknologia on elämäntapa ja he seuraavat uusien mallien tuloa kuin kuuta nousevaa, joten jos ystäväpiiristäsi löytyy tällainen henkilö, hänellä on todennäköisesti vapaamuotoinen essee valmiina koskien markkinoilla olevien eri puhelinmallien hyödyistä ja haitoista. Jos mahdollista, niin luotetun harrastelijan mielipiteestä voi olla paljon hyötyä.


SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa